Ga naar hoofdinhoud

Roep om actie

“We hebben een internationale overeenkomst nodig tijdens COP21 met duidelijke acties en stevige verplichtingen waarin effectieve trajecten staan om de klimaatverandering aan te pakken”, aldus Ben Gunneberg, CEO van PEFC International voorafgaand aan de PEFC Forest Certification Week.

“De verplichtingen moeten de vele voordelen van de bossen erkennen en een beleid stimuleren dat duurzaam bosbeheer en het gebruik van gecertificeerde houtproducten stimuleert. Zo’n beleid stelt PEFC in staat haar bijdrage voor de aanpak van de klimaatverandering te versterken en bosecosystemen en duurzaam levensonderhoud te beschermen.”
Met de start van de Klimaatconferentie 2015 (COP21) in Parijs, staat de bijdrage van bossen om klimaatverandering aan te pakken hoog op de agenda van de PEFC Forest Certification Week. Dit is de jaarlijkse bijeenkomst van vooraanstaande experts op het gebied van duurzaam bosbeheer en certificering. Volgens plan valt de bijeenkomst samen met COP21 en zullen meer dan honderd deskundigen bij elkaar gebracht worden, met inbegrip van bestuursleden van nationale boscertificeringssystemen uit rond de veertig landen.
“In Parijs hebben we harde toezeggingen nodig die duidelijk erkennen dat duurzaam bosbeheer meerdere voordelen biedt. We hebben krachtige maatregelen nodig om duurzaam bosbeheer en het gebruik van gecertificeerde houtproducten op te nemen in overheidsbeleid. We moeten eveneens sterke signalen afgeven aan de private sector en consumenten om voorkeur te geven aan gecertificeerde houtproducten ten opzichte van niet-hernieuwbare materialen”, benadrukt Gunneberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer