Ga naar hoofdinhoud

Rondleiding door gastbedrijf Accsys Technologies

Hoogtepunt van de Houtwereld Praktijkdag 2017 is een rondleiding door de gloednieuwe houtacetyleringsfabriek met kantoorgebouw van Accoya-fabrikant Accsys Technologies. Deze bevinden zich op een terrein van 18.000 vierkante meter op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Ter vergelijking: het originele perceel met daarop het kantoor en de fabriek meet 3.600 vierkante meter.

De eerste fase van het investeringsproject, dat de jaarlijkse productiecapaciteit van Accoyahout in Arnhem moet opstuwen naar 60.000 kubieke meter, wordt eind dit jaar afgerond. Bezoekers van de Houtwereld Praktijkdag krijgen rondleidingen door deze nieuwbouw.

 

Accsys Technologies is een Brits-Nederlands houtveredelingsbedrijf met als specialisatie het verduurzamen van hout. De onderneming maakt hierbij gebruik van de unieke milieuvriendelijke technologie genaamd ‘acetyleren’, ofwel het met azijnzuuranhydride behandelen van hout. Het resultaat is een houtproduct met een lange levensduur van minimaal 50 jaar.

Accsys vervaardigt twee bouwmaterialen: Accoya (waarvan de productie in Arnhem plaatsvindt) en Tricoya, een MDF-plaat op basis van geacetyleerde houtvezels die in het Ierse Hull wordt gemaakt.

Bij de onderneming werken 121 mensen. Accsys Technologies is beursgenoteerd aan de Londense AIM en Euronext in Amsterdam.

 

Website: www.accoya.com/nl

 

Zie voor aanmelding als bezoeker en/of standhouder de eventwebsite www.houtwereldpraktijkdag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer