Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Den Doelder Pallets en IceBear Steenwijk

Den Doelder Pallets

Den Doelder Pallets en IceBear Steenwijk, een producent van palletblokken, streven naar een circulaire houten keten. Van zagerij, palletproductie, reparatie tot houtrecyclage. Om dit doel te bereiken hebben ze een verregaande samenwerking aangekondigd.

Den Doelder Pallets (actief in Nederland en België) produceert jaarlijks tot 4 miljoen pallets op productielocaties in de Benelux en heeft een handelsonderneming in Rotterdam, een palletreparatiedepot in België en een zagerij in Letland.

IceBear Steenwijk (het voormalige IJsbeer Energie) heeft meer dan 30 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe recyclingfaciliteit die jaarlijks 100.000 kuub aan composietpalletblokken kan produceren.

Productie Icebear Steenwijk.

Minder houtafval

Met haar zusterbedrijf IceBear Circular Economy heeft IceBear participaties in palletfabrieken in Denemarken en Scandinavië. De gecombineerde groep heeft een totale capaciteit van 10 miljoen pallets per jaar. Door samen te werken willen beide bedrijven een grotere impact hebben op duurzaamheid en ook willen ze houtafval verminderen. De nieuwe groep telt 200 werknemers en een verwachte jaarlijkse omzet van ongeveer 150 miljoen euro.

Beide bedrijven zullen onafhankelijk blijven opereren op hun respectieve markten, maar zullen samenwerken richting hun gezamenlijke doelen onder leiding van Christian den Doelder, ceo van zowel Den Doelder Pallets als IceBear Steenwijk.

‘We verplichten ons met deze stap om samen te zoeken naar een duurzamere toekomst’, zegt Den Doelder. ‘Door onze krachten te bundelen en de hele houten keten onder onze verantwoording te hebben, kunnen we een significante bijdrage leveren een circulaire economie in de houtsector’.

De groep heeft groeiambities via overnames en investeringen in bestaande locaties om efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren.

Lees ook:

Palletklossen van restwarmte en hout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer