Ga naar hoofdinhoud

Scale-up betreedt Nederlandse markt

Bao Living biedt slimme, aanpasbare modules voor betaalbaar en circulair bouwen. De Antwerpse scale-up rondde zojuist een tweede kapitaalronde van 750.000 euro af. Binnenkort start het eerste project in Nederland.

De Slimme Aanpasbare Module (SAM) die het bedrijf ontwikkelde, bundelt keuken, badkamer en alle nutsvoorzieningen op één plek in de woning. Verwarming, elektriciteit, ventilatie en domotica – inclusief leidingen, bedradingen en contactpunten – zitten er allemaal in. Elke houten module laat zich snel, goedkoop en makkelijk installeren en demonteren.

Bao Living werkt niet met een vast ontwerp. In plaats daarvan ontwikkelden de oprichters Benjamin Eysermans en Axel Van Der Donk speciale software. Daarmee kunnen architecten en projectontwikkelaars schuiven met de modules om ze naar eigen wens optimaal te integreren in de bestaande leefruimte.

Hogere versnelling

Sinds zijn lancering in 2018 verkocht Bao Living zo’n 40 units. Met de tweede kapitaalronde haalde de scale-up 750.000 euro op bij de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en enkele andere investeerders. Daardoor kan de onderneming in 2021 een versnelling hoger schakelen. Naast projecten die al in de pijplijn zitten, investeert Bao Living verder in R&D en in uitbreiding van het verkoop- en marketingteam.

Het eerste project in Nederland wordt in het voorjaar van 2021 gerealiseerd. Daarna is het vizier gericht op nog meer internationale markten. Voor de productie werkt Bao Living samen met grote bouwbedrijven als Groep Van Roey en Van Marcke.

Lees ook: Studentenflat met geprefabriceerde modules

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer