Ga naar hoofdinhoud

Schaven aan je toekomst

Koninklijke CBM, FNV, CNV Vakmensen en Expertisecentrum Meubel (ECM) maken werk van duurzame inzetbaarheid voor alle werkgevers en werknemers in de meubelindustrie en interieurbouw. Daarom lanceren zij het project ‘Schaven aan jouw toekomst’.

Met als doel gezonde bedrijven en vitaal personeel, draait het project om de aspecten gezondheid, vitaliteit, vakkennis, ontwikkeling en arbeidsomstandigheden. Iedereen moet immers langer doorwerken, de vergrijzing neemt toe, technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller, het werk verandert continu en de maatschappij stelt meer eisen aan mensen, waardoor de werk-/privé-balans onder druk komt te staan.

Om mensen gezond te kunnen laten werken en uitval te voorkomen, is het van belang voor werkgevers en werknemers om daar werk van te maken. Mensen die zich vitaal voelen zijn beter in staat om goed te presteren en voldoening uit het werk te halen.

Regie over loopbaan en leven

Werknemers kunnen op de website Schavenaanjouwtoekomst.nl terecht voor praktische tips en cursussen over gezondheid, vakkennis, arbeidsomstandigheden en geldzaken. Op de site zijn ruim vierhonderd gratis online cursussen te volgen, zodat werknemers zelf meer regie over hun loopbaan en leven kunnen nemen.

Begeleiding

Er is persoonlijke begeleiding van werknemers beschikbaar. Deze adviseurs zijn kosteloos in te schakelen voor een advies of een afspraak voor wie met zijn/haar gezondheid of ontwikkeling aan de slag wil gaan.
Ook werkgevers kunnen gebruikmaken van begeleiding en ondersteuning door branche-adviseurs. Zij krijgen praktische handvatten om samen met werknemers het gesprek aan te gaan over hoe zij gezondheid en vitaliteit kunnen stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer