Ga naar hoofdinhoud

School met duurzame houten schil

Basisschool De Zonneboom in Roosendaal heeft een nieuwe locatie geopend. De school heeft een douglashouten schil.

De houten schil rondom De Zonneboom is gemaakt van SoulWood Special Colour Douglas en bestaat uit verticaal geplaatste planken van verschillende breedtes. Er ontstaat hierdoor een divers patroon; de verticale plaatsing oogt ook nog eens ranker dan een horizontale. Ook is hout gebruikt als materiaal voor de speeltoestellen buiten de school.

Architecten terug naar school

Het gebouw voegt twee scholen (De Sponder en De Fakkel) samen onder één dak. Er wordt op de scholen speciaal (basis)onderwijs gegeven aan kinderen tussen vier en twaalf jaar. Ter voorbereiding van het project gingen de architecten van RoosRos ‘op stage’ bij de scholen en spraken met leerkrachten en leerlingen. Deze ontmoeting droeg bij aan dit ontwerp op maat.

Eenlaags ontwerp

In het eenlaagse schoolgebouw hebben beide scholen eigen domeinen en eigen entrees. Dit om het zo helder mogelijk te houden voor de kinderen. Beide scholen hebben ook een eigen schoolplein. De gedeelde ruimtes zijn de aula, gymzaal en hoofdentree. Rondom de school ligt een groen speelterrein en de haal- en brengstrook voor de taxibusjes wordt onder schooltijd betrokken bij het plein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer