Ga naar hoofdinhoud

Schouders onder houten bouwhekken

Heras Mobile introduceert samen met Groene Bouwhekken een duurzame oplossing voor binnenstedelijke bouwplaatsen. Laatstgenoemde laat al enige tijd bouwhekken van PEFC-gecertificeerd douglashout fabriceren door mensen die re-integreren op de arbeidsmarkt. Naast houten panelen worden er ook plantenbakken gemaakt voor een nog leukere, groenere uitstraling.

Onderzoek toont aan dat veel bouwlocaties op het gebied van duurzaamheid nog grote stappen kunnen maken. Dat inspireerde Heras Mobile, specialist in tijdelijke (toegangs)beveiliging van bouwplaatsen, om samen te gaan werken met de in Utrecht gevestigde social enterprise Groene Bouwhekken. Met het nieuwe Combi-Wood bouwhek als resultaat. De groenvoorziening en het onderhoud ervan wordt lokaal ingericht door instanties die ook dagbestedingen verzorgen.

Groene Bouwhekken produceert duurzame bouwproducten en doet aan arbeidsparticipatie, terwijl Heras Mobile marktkennis en logistieke schaalbaarheid inbrengt. Hierdoor zijn bouwlocaties te voorzien van een mooie en duurzame omheining, die overlast reduceert en de aanblik van de bouwplaats verfraait. De ambitie is om binnen een paar jaar alle bouwlocaties binnen stedelijk gebied in Nederland te voorzien van Combi-Wood. Daarna wordt de Europese markt aangeboord.

(foto: Heras Mobile)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer