Ga naar hoofdinhoud

Shortlist prijs ‘beste gebruik van gecertificeerd hout’

De ’Prijs voor beste gebruik van gecertificeerd hout’ is in het leven geroepen om architecten en projectteams te belonen voor het gebruik van gecertificeerd hout als belangrijkste bouwmateriaal. Of dit nu op een innovatieve, educatieve of artistieke manier is. Ook voor 2022 heeft het World Architecture Festival weer een shortlist samengesteld met acht finalisten. Op 2 december zal de winnaar bekend zijn.

Een pub, een stadion, een brug en nog veel meer: het World Architecture Festival (WAF) heeft de acht finalisten onthuld voor de Best Use of Certified Timber Prize van dit jaar. Een initiatief dat PEFC ondersteunt. De prijs beloont architecten en projectteams die gecertificeerd hout op een innovatieve, educatieve of artistieke manier hebben gebruikt.

Dertig inzendingen

Teams van over de hele wereld hebben hun projecten ingediend. De organisatie ontving dertig inzendingen uit alle windrichtingen. Variërend van Amerika en Europa tot Azië en Oceanië. En ondanks dat de prijs alweer voor de vierde keer wordt georganiseerd, was de organisatie onder de indruk van de kwaliteit van de gebouwen op de shortlist. Maar ook van de wijze waarop hout is gebruikt om functie, ontwerp en duurzaamheid te bereiken.

“Hout is niet alleen een duurzame keuze, het is een robuust en betrouwbaar materiaal en geeft elk gebouw een speciaal gevoel”, zegt Fabienne Sinclair, Head of Marketing bij PEFC International. “Het is inspirerend om te zien hoe bouwen met gecertificeerd hout zich ontwikkelt. Van nieuwe modulaire en circulaire bouwsystemen tot steeds hoger bouwen. Wat een paar jaar geleden nog toekomstdromen waren, is nu werkelijkheid geworden.”

Het World Architecture Festival vindt plaats als een hybride evenement van 30 november tot 2 december in Lissabon, Portugal. De winnaar wordt bekend gemaakt op de laatste dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer