Ga naar hoofdinhoud

Skantrae en Weekamp worden zusters

Deli Home, moederbedrijf van onder andere binnendeurenleverancier Skantrae, lijft buitendeurenproducent Weekamp in Dedemsvaart in. Mits de mededingingsautoriteit akkoord gaat, is de transactie half november rond.

Deli Home (een participatie van NPM Capital) produceert en distribueert constructieve en decoratieve woonproducten. Waar dochteronderneming Skantrae met name een sterke positie heeft in binnendeuren, geldt dat voor Weekamp op het gebied van buitendeuren. En terwijl Skantrae primair een handelsonderneming is, focust Weekamp zich op maatwerkproductie. De overname van Weekamp wordt door Deli Home daarom een logische stap genoemd die past binnen de strategie van internationalisering, schaalvergroting, maatwerkoplossingen en eigen productie.

Spannend jongensboek

Johan Weekamp (CEO Weekamp Deuren): “Wij hebben met Deli Home de beste partij gevonden waarmee we ons bedrijf naar een volgende fase kunnen loodsen. Mijn broer Richard en ik hebben de afgelopen veertig jaar een spannend jongensboek geschreven. Met deze stap bieden we onze medewerkers, klanten en leveranciers ook in de toekomst de continuïteit die men verdient en de garantie dat onze kwaliteitsproducten tot in lengte van jaren breed beschikbaar zullen blijven”.

€ 100 miljoen omzet

Door de bundeling van krachten kan Deli Home klanten nog beter bedienen; het geeft de beide bedrijven bovendien groeikansen. Daarnaast valt voordeel te behalen uit zaken als de inkoop, productie, voorraden en logistiek. Samen ontstaat er een deurenorganisatie met ruim € 100 miljoen omzet en bijna duizend medewerkers. Na de overname blijven Weekamp en Skantrae vanuit hun huidige locaties opereren.

(foto: Weekamp)

Eén reactie op “Skantrae en Weekamp worden zusters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer