Ga naar hoofdinhoud

Skaten over hout

Andreas Schützenberger bouwde laatst met behulp van hout en 80.000 houtschroeven een skatebaan met een innovatief parcours voor sponsor Red Bull.

Schützenberger is een timmerman, een gepassioneerde skater en één van de meest succesvolle bouwers van skatebanen in Europa. Voor het actiesportfestival MASH in het Olympisch park van München had Red Bull een skatebaan nodig die de 88.000 toeschouwers zou weten te boeien. Het bouwwerk moest de sporters fysiek uitdagen en tegelijkertijd architectonisch indruk maken.

De opdracht ging naar Andreas Schützenberger, eigenaar van het bedrijf IOU-Ramps. Het resultaat was een 300 meter lange skatebaan genaamd ‘Red Bull Roller Coaster’ van 12 meter hoog die zich slingerde door het bos, over wegen en door waterbekkens.

In de constructie verwerkten Schützenberger en zijn team zo’n 450 berkenmultiplexpanelen, meer dan 1.400 dwars- en langsliggers en 1.800 steunpalen van dennenhout. De verschillende elementen zijn bevestigd met houtschroeven van fabrikant HECO Schrauben. Bijkomend voordeel is dat de constructie snel te demonteren en opnieuw op te bouwen is.

(foto’s: Red Bull)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer