Ga naar hoofdinhoud

SKH’s FSC-accreditatie opgeschort

Accreditation Services International (ASI) heeft certificeerder SKH geschorst voor wat betreft het verstrekken van FSC-certificaten.

De schorsing is het gevolg van het niet tijdig en onvoldoende uitvoeren van correctieve acties om één belangrijke non-conformiteit (NC) te sluiten, zo meldt FSC Nederland op haar website.

De bevindingen die aanleiding zijn voor de NC, dateren reeds van 2016. De schorsing is op 22 november 2018 in werking getreden en duurt maximaal zes maanden.

 

Deze maatregel beperkt SKH’s bevoegdheid om FSC-geaccrediteerde Chain of Custody (CoC)-certificering aan te bieden aan nieuwe klanten. Gedurende de periode van schorsing blijven de door SKH uitgegeven certificaten geldig en gedurende dezelfde periode kan SKH doorgaan met het uitvoeren van surveillance- en hercertificeringsaudits voor bestaande klanten, alsmede het vernieuwen van certificaten.

 

De opschorting wordt opgeheven zodra SKH gedurende de komende zes maanden aantoont dat zij in staat is om de belangrijkste geconstateerde non-conformiteit aan te pakken en te sluiten.

 

SKH is geaccrediteerd voor FSC’s Chain of Custody. Momenteel heeft SKH 344 FSC CoC-certificaten uitgegeven in voornamelijk, maar niet beperkt tot, Nederland.
 

Eén reactie op “SKH’s FSC-accreditatie opgeschort

  • […] De schorsing trad op 22 november 2018 in werking en was het gevolg van het niet tijdig en onvoldoende uitvoeren van correctieve acties om één belangrijke non-conformiteit (NC) te sluiten. SKH heeft dit inmiddels in orde gemaakt en is formeel weer bevoegd om FSC-geaccrediteerde Chain of Custody (CoC)-certificering aan te bieden aan nieuwe klanten. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer