Ga naar hoofdinhoud

Slimme pallet

Pallet-pooling en -productiebedrijf Pooling Partners introduceert als eerste partij in Europa een, deels houten, palletbox die voldoet aan de nieuwste regels voor het vervoeren van elektrische en elektronische apparaten.
De nieuwe WEEE-box werd onlangs door de Belgische organisatie Recupel, verantwoordelijk voor het inzamelen en verwerken van oude elektronische apparaten, voor heel België in gebruik genomen.
De Europese richtlijn voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen en artikelen over de weg is sinds dit jaar aangepast (ADR 2015). Daardoor is bulktransport van elektrische of elektronische apparatuur (WEEE-producten) waar lithium-batterijen in zijn verwerkt, niet langer toegestaan. Recupel onderkende dat haar wijze van inzamelen en vervoeren moest veranderen en startte gezamenlijk met Pooling Partners, onderdeel van de Faber Halbertsma Groep, een project om tot een oplossing te komen.
De nieuwe WEEE-box, die Pooling Partners samen met Recupel ontwikkelde, is de eerste palletbox die ook geschikt is voor de inzameling van kleine apparaten met een lithium-batterij, zoals mobiele telefoons, tablets en kleine huishoudelijke apparatuur. De nieuwe WEEE-box is voorzien van doorzichtige kunststofpanelen die aan de binnenzijde van het houten frame zijn bevestigd, zodat kleine onderdelen er niet uit kunnen vallen en toch zichtbaar blijven. De eenvoudig opklapbare box kan leeg compact worden getransporteerd en opgeslagen. Dit betekent lage transport- en opslagkosten.

http://www.poolingpartners.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer