Ga naar hoofdinhoud

Slokker opnieuw duurzaamste bouwer

Slokker Bouwgroep wint ook dit jaar de Forest50. Deze lijst rangschikt de vijftig grootste bouwbedrijven in Nederland op de mate van gebruik van duurzaam geproduceerd hout en de communicatie over verantwoord bosbeheer. Het is inmiddels de zevende ranking van FSC Nederland.

In de ranking wordt Slokker op de voet gevolgd door VolkerWessels en de BAM. Slokker maakte het verschil door een vrijwel 100% duurzame houtinkoop en haar toewijding aan houten kozijnen in eigen woningbouwprojecten.

Voor de top drie is de toepassing van gecertificeerd hout in de bouw de norm. De bedrijven spreken zich hier actief over uit. Ze zorgen daarmee voor een hoge mate van verduurzaming in de Nederlandse bouw, aldus FSC Nederland.

Criteria

In de Forest50-ranking kunnen bouwbedrijven in totaal 130 punten verdienen. Bonuspunten behalen ze met het toepassen van (uitsluitend) houten kozijnen in standaardwoningen. Dat geldt ook voor het meten van het totale toegepaste volume aan duurzaam geproduceerd hout en de CO2-opslag in dit hout. Andere criteria zijn de verwerking van minder bekende tropische houtsoorten en de communicatie over de kwaliteiten van duurzaam hout binnen biobased- en gezond bouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer