Ga naar hoofdinhoud

Slokker voert FSC Forest50 Ranking aan

Van al het hout dat de Slokker Bouwgroep inkoopt, is 99,4 procent gecertificeerd. Daarmee wint dit onderdeel van de Slokker Groep opnieuw de FSC Forest50 Ranking.

De Forest50, opgesteld door FSC Nederland en gebaseerd op de Cobouw50, rangschikt de grootste vijftig bouwbedrijven in Nederland op criteria voor de toepassing van duurzaam geproduceerd hout en de communicatie over duurzaam bosbeheer.

Achter Slokker zijn Heijmans en de Koninklijke BAM Groep terug in de top drie. Bouwgroep Dijkstra Draisma (81,2%) is met een vijfde plaats het meest verbeterd ten opzichte van vorig jaar en wint daarmee de aanmoedigingsprijs. Het is inmiddels de vijfde keer dat FSC Nederland de Forest50 publiceert.

Slokker koopt niet alleen vrijwel uitsluitend duurzaam geproduceerd hout in, maar verwerkt ook minder bekende (tropische) houtsoorten in projecten. Bovendien breekt het bedrijf een lans voor de toepassing van houten kozijnen in standaardwoningen en voor een groter aandeel van biobased producten binnen het bouwproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer