Ga naar hoofdinhoud

Slokker wint FSC Forest50 Ranking

Slokker Bouwgroep (onderdeel van de Slokker Groep) is de winnaar van de FSC Forest50 Ranking 2018. Slokker presteert het beste bij de toepassing van duurzaam geproduceerd hout in de bouwsector en communiceert daar duidelijk en actief over.

De Forest50, opgesteld door FSC Nederland, rangschikt de vijftig grootste bouwbedrijven in Nederland op deze criteria.

Achter Slokker weet VolkerWessels zijn tweede plaats te behouden en is TBI Holding nieuw op nummer drie.

Heembouw Holding is met een zevende plaats de sterkste stijger en wint de aanmoedigingsprijs. Het is de vierde keer dat FSC Nederland de Forest50 publiceert.

Bijna 100% van het hout dat Slokker inkoopt betreft gecertificeerd hout, dus aantoonbaar afkomstig uit goed beheerde bossen. Maar Slokker onderscheidt zich vooral van andere bouwbedrijven door het gebruik van minder bekende houtsoorten in projecten en door uitsluitend houten kozijnen toe te passen in de standaardwoningen.

Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland: “Hout is een materiaal dat perfect past binnen circulair, klimaatvriendelijk bouwen. Slokker heeft dat helemaal begrepen. We zien het terug in hun projecten, maar ook in de communicatie naar buiten. Slokker is daarmee de terechte winnaar van de FSC Forest50.”

Eric Slokker, algemeen directeur Slokker Bouwgroep: ”Een tweede plaats vorig jaar en nu de eerste plaats in de Forest50 Ranking ligt geheel in lijn met onze doelstelling om in 2019 alleen nog maar gecertificeerd hout toe te passen. Deze ambitie kunnen wij alleen gezamenlijk waar maken."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer