Ga naar hoofdinhoud

Sneek Hout maakt doorstart

Houthandel J. Sneek en Zoon (handelend onder de naam SWI Sneek Hout) in Den Ilp is doorgestart, nadat het in overwegend naaldhout gespecialiseerde bedrijf op 1 oktober failliet ging. Sneek Hardhout Import in Putte viel buiten het faillissement en draaide onder leiding van Ronald de Ru gewoon verder.

Ten tijde van het faillissement bood Houthandel J. Sneek en Zoon werk aan 21 mensen. Een aantal van hen was echter werkzaam voor andere, tot de groep behorende vennootschappen die vallen onder de holding E.J. Sneek Beheer BV.

Nieuwe naam: Sneek Hout

“Vanuit de bestaande, gehuurde bedrijfslocatie in Den Ilp maakt het bedrijf sinds 1 november met elf medewerkers een doorstart, onder leiding van het zittende management en voormalige bestuurder Erik Jon Sneek”, meldt curator Erik Sweep. “De activiteiten zijn voortgezet onder de Sneek Hout. Ik sprak met meerdere gegadigden die de onderneming wilden continueren, maar kwam met de heer Sneek tot de beste deal als het gaat om onder meer behoud van werkgelegenheid.”

Houthandel J. Sneek & Zoon draaide jaren van winst, maar kwam dit jaar in een neerwaartse, verliesgevende spiraal terecht.

Lees ook: SWI Sneek Hout in Den Ilp failliet

(foto: Sneek Hout)

Eén reactie op “Sneek Hout maakt doorstart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer