Ga naar hoofdinhoud

Softwaretool om schroefverbindingen te calculeren

Schroevenfabrikant HECO Schrauben biedt online het (ook Nederlandstalige) calculatieprogramma aan. Met de software krijgt de gebruiker inzicht in meest geschikte type schroef voor zijn project, de afmetingen van die schroeven en de benodigde hoeveelheid, zodat de economisch meest voordelige oplossing gekozen kan worden.

HECO-Schrauben heeft nu het complete programma HECO-TOPIX-plus houtschroeven in de houtbouw-modules van de calculatiesoftware HCS 4.0 opgenomen. Het gratis te gebruiken online-progamma is bedoeld voor architecten, constructeurs en aannemers die er alle mogelijke schroefverbindingen in houtconstructies mee kunnen berekenen. De calculatiesoftware van HECO beschikt over alle data die nodig zijn voor de berekening van houtconstructies conform ETA-19/0553.

De calculatiesoftware is geschikt voor de berekening van constructies met verschillende houtsoorten, bijvoorbeeld massief hardhout en naaldhout, gelijmd gelamineerd hout, fineerhout en beukenhout. Naast houtverbindingen kunnen in HCS 4.0 ook hout-staalverbindingen en hout-betonverbindingen berekend worden. HECO heeft daar de MultiMonti TimberConnect schroefankers voor in het assortiment.
Het programma biedt filteropties voor onder meer het type schroef, de schroefdiameter, de schroefkop, de schroefdraad en de staalsoort. Over elke schroef krijgt de gebruiker gedetailleerde productinformatie met een verwijzing naar de bestaande goedkeuringen.

Invullen Eurocodes onnodig


Met de software kan de inzet van schroeven geoptimailiseerd worden: de schroeven worden zo altijd maximaal belast. Daardoor zijn minder schroeven nodig en dalen de kosten. Een andere nuttige functie is de simulatie met constante en variabele lasten. Gebaseerd op de actuele normen en regels levert de software betrouwbare berekeningen op voor een professionele montage met schroeven en schroefankers. Het voordeel voor de gebruiker is kosten- en tijdbesparing bij de planning. Want het controleren van normtabellen en het invullen van eurocodes is niet meer nodig.

Bij de uiteindelijke schroefkeuze wordt een lijst van de resultaten en de lastencapaciteit weergegeven. Er zijn meerdere mogelijkheden om de uitgevoerde calculaties op te slaan, waardoor in principe alle betrokken bouwpartners toegang kunnen krijgen tot het ontwerp en de specificaties.

Geen registratie


De calculatiesoftware HCS is beschikbaar in zeven talen – waaronder Nederlands – en kan gratis worden gedownload van de website www.heco-schrauben.nl. Registratie is niet nodig en men hoeft geen gegevens in te voeren om de software te kunnen gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer