Ga naar hoofdinhoud

Start bouw Kort Hout op nieuwe locatie

Wethouder Rens Steintjes, in de graafmachine, Vincent Anneveldt en ontwikkelaar Hans Siebes geven symbolische het startsein voor de bouw.

Houthandel Kort Hout uit Doetinchem is 30 juni officieel van start gegaan met de bouw van een nieuw onderkomen. Het bedrijf verhuist om plaatst te maken voor een nieuwbouwwijk. In aanwezigheid van planmakers en andere betrokkenen verrichtten wethouder Rens Steintjes van de gemeente Doetinchem en Vincent Anneveldt van Kort Hout de eerste officiële bouwhandeling. Zij namen met een graafmachine symbolisch een eerste schep uit de grond.

De nieuwbouw voor Kort Hout bestaat uit een kantoor met verkoopgedeelte, een opslaghal en een zaagloods. Daarbij kiest de familie Anneveldt wederom voor een prominent aanwezige houten constructie. Aan de voorzijde komt een groot houten spant van lariks hout en de gevel wordt afgewerkt met Cape Cod. Beide hallen steunen op grote houten spanten en een aantal houten kolommen. Het dak wordt voorzien van gordingen en voor de stabiliteit wordt een stalen windverband toegepast. De Groot Vroomshoop fabriceert, levert en plaatst de houten constructies. In december verwacht de houthandel te verhuizen naar de nieuwe locatie aan de Plakhorstweg 48 in Doetinchem.

Impressie van het nieuwe kantoorgebouw met opslagloods van Kort Hout.

Plek maken voor woonwijk

De verhuizing van Kort Hout is een belangrijke stap om het woningbouwplan Stadspark Keppeloord in Doetinchem te kunnen realiseren. Kort Hout is momenteel gehuisvest aan het Zaagmolenpad 8 in Doetinchem, waar de nieuwe wijk gepland is. Gelders Projecten Bureau I en Heelweg 4.0 hebben het initiatief genomen om voor Kort Hout een nieuwe bedrijfslocatie in te richten, zodat Stadspark Keppeloord mogelijk wordt. Na de verhuizing van de houthandel start de aanleg en bouw van het woningbouwplan met 270 woningen. Er komen meerdere type woningen, zoals rijwoningen, twee onder een kap woningen, vrijstaande woningen, levensloop bestendige woningen, appartementen en bouwkavels.

het woningbouwplan Stadspark Keppeloord

In het kader van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben Kort Hout, Gelders Projecten Bureau I en Heelweg 4.0 twee waardecheques van 1.500,- euro uitgereikt. Eén aan Parkmanagement de Keppelseweg en één aan Buurttuin Ketelhuis. Met dit gebaar dragen de drie ondernemingen bij aan een gezond en duurzaam woon- en werkklimaat in Doetinchem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer