Ga naar hoofdinhoud

Statushouders aan de slag in Krimpenerwaard

Foto: Baanmakelaar

In de Krimpenerwaard worden tientallen statushouders aan een baan geholpen in in de bouw en bij meubel-, timmer-, schilders- en onderhoudsbedrijven. Eén van hen helpt momenteel bij de renovatie van een molen uit 1860.

Mehretab (20) uit Schoonhoven werkt het komende jaar samen met vakman Piet (50) aan de renovatie van een 159 jaar oude molen in het dorpje Oud-Alblas. Hout is één van de bouwmaterialen die ze (gaan) toepassen.

De van oorsprong Eritrese statushouder is sinds 2017 in Nederland en leert hier onder persoonlijke begeleiding het timmervak en de Nederlandse taal. Het bijzondere duo is tot stand gekomen dankzij de gemeente Krimpenerwaard en Baanmakelaar Werving & Selectie. De match tussen Mehretab en zijn begeleider Piet bleek vanaf dag één een succes.

BBL-opleiding

De gemeente Krimpenerwaard wil tientallen statushouders via een BBL-opleiding aan de slag krijgen binnen de bouw, waar grote tekorten aan vakkrachten zijn. Dit gebeurt via Baanmakelaar, een werving- en selectiebureau dat opleidingstrajecten en banen creëert in de bouw, meubel-, timmer-, schilder- en onderhoudsector. Het niveau van taal en vakkennis is bij iedere vluchteling anders, wat vraagt om maatwerk bij het vinden van de best passende werkgever.

Mehretab bouwt binnen het BBL-traject werkervaring in de praktijk op en kan daarnaast één dag in de week naar school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer