Ga naar hoofdinhoud

Stevige banengroei in timmerindustrie

De vanaf 2014 ingezette banengroei in het MKB zet ook in het tweede kwartaal van 2019 door. Opvallend is de stijging van fte’s in de timmerindustrie met 8,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de Van Spaendonck MKB Banenmonitor.

In heel het midden- en kleinbedrijf nam in juni 2019 het aantal fte’s met 3,7% toe ten opzichte van deze maand in 2018. Daarmee blijft de werkgelegenheid in het MKB ook in het tweede kwartaal van 2019 verder stijgen.

Tussen de verschillende branches bestaan er duidelijke verschillen. Topscorer in fte’s is de kinderopvang, met een groei van 13,6% ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar. Ook de timmerindustrie (8,4%), gehandicaptenzorg (7,6%), de tankstationbranche (7,5%) en dierenartspraktijken (7,4%) zijn grote stijgers.

Alle regio’s laten een toename van het aantal fte’s zien, vooral Flevoland. De instroom in het MKB komt grotendeels uit de leeftijdsklasse van 15 tot 25 jaar. Het aantal contracten voor bepaalde tijd is de afgelopen acht jaar langzaam gestegen van 19% naar ruim 33% in het Nederlandse MKB.

Klik HIER voor de MKB Banenmonitor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer