Ga naar hoofdinhoud

Stiho introduceert houten pluggen op Nederlandse markt

Bouwmaterialengroothandel Stiho claimt de eerste te zijn die pluggen voor schroeven verkoopt die van hout gemaakt zijn. De pluggen zijn temninste net zo goed als exemplaren van kunststof en stukken duurzamer.

Stiho koopt de pluggen in bij Rawlplug, een Pools bedrijf met vestigingen over de hele wereld, leverancier van tal van schroeven, mechanische en chemische ankers, gerelateerd handgereedschap en kunststofpluggen. De ‘Timber UNO’-pluggen zijn voor 70 procent gemaakt van FSC gecertificeerd hout. Zo te zien houtvezel dat gebonden is met een bindmiddel.
De pluggen, die in verschillende standaardmaten verkrijgbaar zijn, hebben hetzelfde ontwerp en werking als ‘gewone’ pluggen: ze zetten uit wanneer er een schroef in wordt gedraaid en maken de verbinding daarmee zeer stevig. Omdat het materiaal iets ruwer is dan plastic is er minder kans dat de pluggen toch uit de boorgaten glippen. De pluggen worden aangeboden in kartonnen houdertjes of bij grotere hoeveelheden in een papieren zak. Zo blijft ook de milieubelasting van het verpakkingsmateriaal beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer