Ga naar hoofdinhoud

Stora Enso sluit zich aan bij platform Forests Forward

Stora Enso sluit zich aan bij platform Forests Forward

Onlangs sloot Stora Enso – gespecialiseerd in duurzame verpakkingsmaterialen, houten constructies en papier – zich aan bij het nieuwe WWF-platform: Forests Forward. Dit impactplatform ondersteunt bedrijven en investeerders die een bijdrage willen leveren aan bosgerelateerde duurzaamheidsambities.

De partijen die deelnemen, zetten zich bijvoorbeeld in voor duurzaam bosbeheer en -handel, betere bosbouw, herbebossing en herstel van ecosystemen. Ook bescherming en herstel van de biodiversiteit behoort tot de doelstelling om in 2030 150 miljoen hectare bos wereldwijd te beheren.

Een sleutelrol

“Duurzame bosbouw en biodiversiteit staan bovenaan de bosbeheeragenda van Stora Enso”, geeft Annette Stube, EVP, Sustainability bij Stora Enso aan. “We kunnen een sleutelrol spelen in het bijdragen aan een duurzamer bosbeheer. Samenwerking in de hele sector versterkt dit. De samenwerking met WWF is een mooi voorbeeld waarbij we kennis en ervaring kunnen uitwisselen om gezamenlijk een positieve verandering te versnellen.”

Het platform

Forests Forward stelt bedrijven in staat om toekomstgerichte, innovatieve maatregelen te ontwikkelen en deze te implementeren. Het gaat in alle gevallen om maatregelen die een positieve, duidelijke impact hebben op boslandschappen.

Door deze aanpak kunnen investeerders tevens een positieve bijdrage leveren aan de wereldwijde duurzaamheidsagenda. Het platform legt de nadruk dan ook op gemeenschappen en lokaal bosbeheer. Bovendien benadrukt het platform het belang van de erkenning van de rol die inheemse mensen en lokale gemeenschappen spelen bij bosbehoud.

Oorsprong Forests Forward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer