Ga naar hoofdinhoud

Stora Enso stoot Maxau- en Nymölla papiersite af

Maxau

Stora Enso ondertekende onlangs een overeenkomst om zijn Maxau-papierproductielocatie in Duitsland af te stoten aan Schwarz Produktion. Dit geldt ook voor alle gerelateerde activa. Niet veel later kwam het bericht dat ook de Nymölla papierproductielocatie in Zweden en alle gerelateerde activa worden afgestoten aan Sylvamo.

Schwarz Produktion is onderdeel van Schwarz Group, een van de grootste retailers ter wereld. De ondernemingswaarde bedraagt circa EUR 210 miljoen. Sulvamo is een in de VS gevestigde wereldwijde producent van ongestreken papier. De ondernemingswaarde bedraagt 150 miljoen EUR. Beide sluitingen worden in het begin van 2023 verwacht, onder voorbehoud van wettelijke goedkeuringen.

De transacties van Stora Enso maken deel uit van het eerder aangekondigde plan om vier van de vijf papierproductielocaties af te stoten. In lijn met haar strategie ligt de focus van Stora Enso op het groeipotentieel op lange termijn. En verder op haar hernieuwbare producten in verpakkingen, bouwoplossingen en innovaties op het gebied van biomaterialen.

Toekomstplannen

Schwarz Produktion zal naar verwachting begin 2023 eigenaar worden van de Maxau-site. Het plan van Schwarz is om de papierproductie op de site voort te zetten; de 440 medewerkers van de fabrieksorganisatie in Maxau zullen deel uitmaken van de transactie. Stora Enso zal de Maxau-site blijven exploiteren en haar klanten van supergekalanderd papier (SC) blijven bedienen tot de transactie is afgerond.

Het plan van Sylvamo is om de Nymölla-site te integreren in hun wereldwijde papieractiviteiten. De 520 werknemers in de fabrieksorganisatie van Nymölla zullen deel uitmaken van de transactie. TreeToTextile, het duurzame textielvezelbedrijf, maakt geen deel uit van de transactie. Zij zal haar activiteiten op de site voortzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer