Ga naar hoofdinhoud

STTC en ATIBT Conferentie: ontbossing en klimaatverandering

STTC en ATIBT Conferentie: ontbossing en klimaatverandering

Op 18 november vindt online de European Sustainable Tropical Timber Coalition (STTC) en ATIBT conferentie 2021 plaats. Het programma gaat in op twee thema’s.

  1. De rol van gecertificeerde bossen om klimaatverandering tegen te gaan
  2. Ontbossing en de landschapsbenadering en ecosysteemdiensten

Twee logische thema’s. De Europese houtsector heeft namelijk maatregelen nodig om illegale handel in tropisch hout en ontbossing tegen te gaan en duurzaamheid te waarborgen. Alleen op deze manier kan de publieke en de particuliere sector beter samenwerken met andere belanghebbenden aan de vraag- en aanbodzijde. Daarnaast is meer wetgeving aan de vraagzijde nodig om ervoor te zorgen dat de toeleveringsketens van grondstoffen in de EU ‘ontbossingvrij’ zijn en dat de consumptie in de EU transparant duurzaam is.

Deelnemers aan deze conferentie krijgen de kans om te leren van ervaringen van bedrijven, handelsfederaties, NGO’s en certificeringsprogramma’s. Dit geldt ook voor best practices met andere afgevaardigden. Het evenement van dit jaar omvat presentaties, paneldiscussies, vraag- en antwoordsessies en thematische sessies voor gedelegeerden.

Deelnemers en sprekers

Deze STTC- en ATIBT-conferentie verenigt een groot aantal relevante partijen. Onder meer coalitiepartners en deelnemers, handelsfederaties, houthandelaren, concessiehouders, beleidsmakers en NGO’s.

Praktisch

STTC en Fair&Precious Conference 2021 vindt plaats op 18 november 9.00 – 13.00 en wordt online gehouden

Aanmelden is mogelijk via deze link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer