Ga naar hoofdinhoud

Suriname gecompenseerd met 44 miljoen euro

Total, het Franse olie- en gasbedrijf, compenseert Suriname vanwege haar CO2 uitstoot. Deze uitstoot zal gepaard gaan met de oliewinning die het bedrijf in de nabije toekomst heeft gepland. De compensatie bestaat uit 44 miljoen Euro en is volgens de Surinaamse minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Silvano Tjong-Ahin, een historisch moment.

Bosrijk

Suriname is een van de meest bosrijke landen ter wereld. Ruim 90% van het oppervlak is bedekt met meer dan vijftien miljoen hectare bos. Hierdoor kan dit land grote hoeveelheden CO2 opnemen

Het bos is echter ook belangrijk voor het behoud van biodiversiteit en uiteraard als leefgebied voor de bevolking. Het geld van Total zal dan ook door verschillende instituten en organisaties worden ingezet in het kader van bosbeheer en milieu.

Naast Total willen ook andere bedrijven in Suriname naar olie zoeken. Onlangs maakten Total en het oliebedrijf Apache bekend dat proefboringen in de zogenoemde Sapakara South-put mogelijk commercieel interessant zouden zijn. Deze put ligt voor de kust van Suriname en is hoopgevend. Staatsolie – het Surinaamse staatsbedrijf – verwacht begin 2025 de eerste olie te kunnen verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer