Ga naar hoofdinhoud

Sweden Timber zet eerste stap in productie papier

default

Sweden Timber neemt de papierfabriek van Stora Enso in Hyltebruk, in Zweden over. De fabriek is goed voor 245.000 ton krantenpapier. Het is de eerste aankoop van het bedrijf die gericht is op papier.

Sweden Timber zegt met deze aankoop dan ook een stap te maken naar een complete bosgerelateerde industrie. Voorheen was Sweden Timber alleen actief in zagen en schaven.

Na uitbreiding van de zagerij- en schaverijafdeling, met fabrieken in Malmbäck, Hortjkvarn, Skillingaryd en Mora, zet Sweden Timber-eigenaar Mikael Arvidsson nu een volgende grote stap en heeft de papierfabriek van Stora Enso in Hyltebruk over genomen.

Omzetdaling Stora Enso

Op basis van de cijfers voor 2021 zal de de verkoop de jaaromzet van Stora Enso naar verwachting met ongeveer 90 miljoen euro doen dalen. Het bedrijf heeft tegelijkertijd besloten de papierfabriek in Anjala in Finland te behouden.

Sweden Timber

De fabriek in Hylte produceert zo’n 245.000 ton krantenpapier. Sweden Timber heeft de intentie om de bestaande klanten te bedienen en de fabriek voor de toekomst verder te ontwikkelen.

‘We zijn natuurlijk erg blij met de overeenkomst en met de mogelijkheid om Hyltebruk over te nemen. Het is een fantastisch goed onderhouden faciliteit, met bekwaam en ervaren personeel. Het is onze bedoeling om het bestaande bedrijf in de toekomst voort te zetten. Nu kijken we uit naar het afronden van de deal en het starten van het volgende hoofdstuk in de lange geschiedenis van Hyltebruk.’

‘Voor de zagerij- en schaafafdeling zijn we constant bezig met het verbeteren en optimaliseren van processen en kijken we met vertrouwen naar de toekomst met huidige en mogelijk nieuwe klanten,’ besluit Mikael Arvidsson.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer