Ga naar hoofdinhoud

SWI Sneek Hout in Den Ilp failliet

Houthandel J. Sneek en Zoon (handelend onder de naam SWI Sneek Hout) in Den Ilp is per 1 oktober failliet verklaard. Het bedrijf in Putte valt buiten het faillissement.

Sneek Hout bestaat al meer dan tachtig jaar. Het bedrijf importeert, distribueert en bewerkt hout en houtproducten voor buitenconstructies, waterwerken, verpakkingsoplossingen, tuinproducten en vloerproducten. Grofweg kan gesteld worden dat de naaldhoutactiviteiten zijn ondergebracht in Den Ilp, terwijl de vestiging in Putte is gespecialiseerd in hardhout.

“Het faillissement heeft alleen betrekking op de vestiging in Den Ilp, waar liquiditeitsproblemen hebben geleid tot het bankroet”, benadrukt curator Erik Sweep. “De vestiging in Putte valt onder een andere vennootschap en draait door.”

Mogelijke doorstart

Sweep vervolgt: “In Den Ilp staan negentien mensen op de loonlijst. Een aantal van hen verricht werkzaamheden voor andere BV’s. Ik probeer zoveel mogelijk banen te behouden. Het bedrijf in Den Ilp ligt sinds het faillissement stil en het is mijn doel dat de houthandel daar zo snel mogelijk zijn activiteiten en uitleveringen kan hervatten. Daarmee hoop ik tijd en gelegenheid te creëren om met bepaalde partijen te onderhandelen en een doorstart te bewerkstelligen.”

5 reacties op “SWI Sneek Hout in Den Ilp failliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer