Ga naar hoofdinhoud

TABS Holland blijft groeien

TABS Holland in Zaandam zag het resultaat over het eerste halfjaar licht stijgen ten opzichte van de eerste helft van 2018. De vraag naar hout en bouwmaterialen nam gemiddeld verder toe. Wel begint afkoeling van de bouwmarkt op diverse plaatsen merkbaar te worden.

Onder TABS Holland vallen de landelijke hout- en bouwmaterialenhandels PontMeyer (48 vestigingen) en Koninklijke Jongeneel met 42 vestigingen. Andere onderdelen zijn de importeurs/groothandels Heuvelman Hout (twee vestigingen), RET Bouwproducten, Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Trima, Houthandel Van Dam en Astrimex (vier vestigingen).

De groep sloot het eerste halfjaar van 2019 af met een omzetstijging van 4% tot € 386 miljoen (vorig jaar: € 373 miljoen). De kosten bleven gelijk. Het operationeel resultaat ging er met 15% op vooruit naar € 31 miljoen (was € 27 miljoen) en het nettoresultaat belandde op € 23,5 miljoen (vorig jaar: € 19,4 miljoen). Het aantal fte’s nam met 2% toe.

Mogelijke kentering

Bestuursvoorzitter René Olsthoorn ziet een mogelijke kentering van de markt: “De orderportefeuilles van aannemers zijn minder lang gevuld dan een jaar geleden en ook onderaannemers zijn weer gemakkelijker te vinden. Volgens de NVM daalde het aantal verkochte woningen in het eerste kwartaal met 3% ten opzichte van 2018 en het aantal woningen dat te koop staat met 17%. Daarnaast wordt aangegeven dat de nieuwbouwmarkt stagneert.”

De vooruitzichten voor de markten waarin TABS Holland opereert zijn nog overwegend positief. Het bedrijf is daarom positief gestemd over de te verwachten resultaten voor heel 2019.

(foto: Jongeneel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer