Ga naar hoofdinhoud

TABS Holland draait ‘gewoon’ goed door

Ondanks alle coronaperikelen wist Timber and Building Supplies Holland NV (TABS Holland) in Zaandam het eerste halfjaar van 2020 meer omzet en meer winst in de boeken bij te schrijven.

De omzet groeide met 5% tot € 405 miljoen (vorig jaar: € 386 miljoen). Dit kwam vooral door toegenomen vraag in de markten waarin TABS Holland actief is. Het operationeel resultaat ging met +18% naar € 36 miljoen (voorheen 31 miljoen) en het nettoresultaat klom op naar € 27,8 miljoen (was 23,5 miljoen). Wel pakten de kosten 8% hoger uit dan in de eerste helft van 2019. Daarnaast nam de voorraad beperkt toe en breidde het aantal fte’s zich met 1% uit.

Compliment

René Olsthoorn, bestuursvoorzitter van TABS Holland: “Wij hebben ons ingespannen om onze klanten zo goed mogelijk te blijven bedienen en ondanks haperingen in de aanvoer van bepaalde goederen omdat landen ‘op slot gingen’ is dat goed gelukt. Een groot compliment voor alle medewerkers van TABS Holland is hierbij op z’n plaats, omdat ‘de klanten gewoon blijven bedienen’ in deze periode alles behalve gewoon was en de inzet en het aanpassingsvermogen van onze mensen ‘buitengewoon’ te noemen is. We bedanken ook onze leveranciers en klanten voor hun flexibiliteit in deze periode.”

Onzekerheid

Een krimp van de markt is echter niet uit te sluiten, waarbij het moment waarop die zich aandient en de mate van teruggang kunnen variëren per deelmarkt. Misschien leveren programma’s vanuit de overheid en aanpassingen van het stikstofbeleid de bouw extra stimulansen op. “De vooruitzichten illustreren vooral onzekerheid, die ontegenzeglijk invloed zal hebben op de omzetontwikkeling van TABS Holland”, aldus Olsthoorn.

TABS Holland werkt door aan verbetering van formules en assortimenten, verhoging van de interne productkennis en aan andere activiteiten op het gebied van klantgerichtheid. Intussen houdt het bedrijf kosten en werkkapitaal goed in de gaten.

Dochterbedrijven

Twee bekende onderdelen van TABS Holland zijn de landelijke hout- en bouwmaterialenhandels PontMeyer (foto) met 48 vestigingen en Koninklijke Jongeneel met 42 vestigingen.
Andere dochterbedrijven zijn de importeurs/groothandels Heuvelman Hout (twee vestigingen), RET Bouwproducten, Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Trima, Houthandel Van Dam en Astrimex (vier vestigingen).

Lees ook: TABS Holland scoort opnieuw

Eén reactie op “TABS Holland draait ‘gewoon’ goed door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer