Ga naar hoofdinhoud

TABS Holland groeit door overnames

TABS Holland N.V. heeft een overeenkomst getekend voor de overname van twee bedrijven. Het gaat om Hormes Bouwmaterialen in Wijchen en Withagen Houtprodukten in Tynaarlo.  

Timber and Building Supplies Holland N.V. is een vooraanstaande leverancier van hout, plaat- en bouwmaterialen op de Nederlandse markt, waaronder ook bedrijven als Jongeneel en PontMeyer vallen. De twee overgenomen bedrijven zijn een aanvullingen op de activiteiten van TABS Holland. Hormes Bouwmaterialen is een gezonde onderneming met een sterke regionale positie en met Withagen vergroot TABS Holland met name haar positie als leverancier van hout voor prefab. 

Withagen Houtprodukten

Withagen Houtprodukten is gespecialiseerd in het leveren van gelamineerd naaldhout, kruislaaghout en gevingerlast hout voor constructies en gevel-timmerwerk. Withagen is onder andere bekend van het merk Vilam. Withagen Houtprodukten is in 1993 gestart door Wim Withagen en is thans in handen van Joost Withagen. 

“Wij zijn erg blij met de overname. Na 20 jaar is het tijd voor de volgende stap en schaalvergroting, daarvoor sluiten we aan bij de grote speler TABS Holland. Alle regelgeving en de administratieve druk is zo groot geworden, dat ik met ons kleinere bedrijf nauwelijks nog echt met het vak en projecten bezig ben. Je kunt wel 20 jaar lang vol gas geven, maar uiteindelijk breekt het je op. Ik hoop privé wat meer tijd te krijgen en me weer volop met ons mooie vak bezig te houden”, aldus Joost Withagen.  

Hormes Bouwmaterialen

Het bedrijf Hormes vlakbij Nijmegen richt zich op de verkoop van bouwmaterialen, waaronder hout en plaatmateriaal. Daarnaast omvat het een keukens- en tegelshowroom en een bouwmarkt. Hormes Bouwmaterialen is opgericht in 1923 en huidige eigenaar Houle Hormes, van vierde generatie, is verheugd met de overname.

“Vanuit de gedachte om ook de komende jaren de continuïteit van Hormes te waarborgen heb ik besloten het bedrijf onder te brengen bij deze grote gerenommeerde speler. Vele uitdagingen zoals prefab vraagstukken, circulaire ontwikkelingen en digitalisering, maar ook diverse veranderingen in de bouw zelf zijn als kleine speler lastig alleen door te voeren. Met de persoonlijke overtuiging dat houtbouw in de toekomst steeds groter wordt, is de keuze voor TABS Holland niet meer dan logisch. Het is dan ook nu tijd om de verantwoording voor de goede toekomst bij TABS Holland neer te leggen. Ook zijn er persoonlijke motieven om de toekomst voor mijzelf en mijn gezin op een andere manier vorm te geven”, legt Houle Hormes de keuze uit.

Na de verwerving van Hormes Bouwmaterialen en Withagen Houtprodukten heeft TABS Holland 102 vestigingen verspreid over Nederland. René Olsthoorn, CEO van TABS Holland: “We zijn blij met de aanstaande overnames. Hormes Bouwmaterialen en Withagen Houtprodukten zijn gezonde bedrijven met een goede naam. We zien beide bedrijven als een mooie aanvulling op onze activiteiten. Door uitbreiding van onze landelijke dekking met de Hormes-vestiging kunnen wij onze klanten nog beter bedienen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer