Ga naar hoofdinhoud

TABS Holland scoort opnieuw

Timber and Building Supplies Holland NV, kortweg TABS Holland, in Zaandam kijkt wederom terug op een goed jaar. De omzet steeg in 2019 tot € 730 miljoen (2018: € 720 miljoen) en het netto-omzetresultaat voor bijzondere posten tot € 55,3 miljoen (2018: € 49,5 miljoen). Het nettoresultaat kwam uit op € 39,8 miljoen (2018: € 32,7 miljoen).

“Het zijn bijzondere tijden”, zegt CEO René Olsthoorn in een reactie. “Het voelt enigszins ongemakkelijk om terug te kijken naar 2019 terwijl op dit moment in Nederland verstrekkende maatregelen worden genomen die we nog niet eerder hebben meegemaakt. De impact hiervan op de economie in het algemeen en de bouwsector in het bijzonder is niet goed te overzien. Wij monitoren de situatie op dagbasis en hebben verschillende scenario’s uitgewerkt waarin aandacht is voor de veiligheid van personeel en klanten, de aanvoerketen en liquiditeiten.”

Gezien alle onzekerheden luidt het voorstel om over 2019 geen dividend uit te keren.

Forse investeringen

De schade die de TABS Holland-bedrijven leden door faillissementen was in 2019 klein, net als in 2018. De omzetstijging van de ondernemingen bleef globaal gelijk aan de markt. Het aantal fte’s daalde licht van 1.508 naar 1.497. Daarnaast kon de kostenstijging door diverse efficiëntiemaatregelen worden beperkt tot 1%. TABS Holland slaagde erin de bankschuld verder af te bouwen.
In 2019 is fors geïnvesteerd in het bedrijf, zowel in de vestigingen als in ICT-oplossingen.

Dochterbedrijven

Twee bekende onderdelen van TABS Holland zijn de landelijke hout- en bouwmaterialenhandels PontMeyer met 48 vestigingen en Koninklijke Jongeneel met 42 vestigingen.
Andere dochterbedrijven zijn de importeurs/groothandels Heuvelman Hout (twee vestigingen), RET Bouwproducten, Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Trima, Houthandel Van Dam en Astrimex (vier vestigingen).

Klik HIER voor het volledige persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer