Ga naar hoofdinhoud

TABS Holland zet groeipad voort

Timber and Building Supplies Holland NV (afgekort TABS Holland) zag haar resultaten over 2020 groeien. Dit komt mede door de overname van Woodimex International en Maasstad Hout en Plaat.

Uit jaarcijfers van de Zaanse onderneming blijkt dat de omzet vorig jaar steeg tot € 788 miljoen (2019: € 730 miljoen). Het netto-omzetresultaat voor bijzondere posten klom op naar € 70,7 miljoen (2019: € 55,3 miljoen). Al met al noteerde TABS Holland een nettoresultaat van € 50,8 miljoen (2019: € 39,8 miljoen).

Twee uitdagingen

“De verkoopzijde van onze handel was in 2020 opvallend goed”, blikt CEO René Olsthoorn terug. De twee grootste handelsbedrijven van TABS Holland zijn PontMeyer en Jongeneel. Wel deden zich twee uitdagingen voor: het coronaproof maken van de bedrijfsvoering en de krappe aanvoer van materialen in een aantal productgroepen. “Sommige fabrieken van leveranciers gingen tijdelijk dicht. Maar zeker de wereldwijde disbalans in vraag en aanbod voor sommige productgroepen leidde tot beschikbaarheidsproblemen en uitzonderlijke prijsbewegingen. Dat effect is ook begin 2021 nog goed merkbaar”, aldus Olsthoorn.

Meer personeel, meer kosten

In 2020 investeerde TABS Holland fors. Niet alleen in verbetering van vestigingen, maar ook in de overname van Woodimex International en Maasstad Hout en Plaat en de aankoop van onroerend goed. Het aantal fte’s groeide vanwege de toegenomen vraag en de acquisitie van Woodimex en Maasstad van 1.497 naar 1.589.

Opvallend is dat TABS’ operationele kosten (exclusief bijzondere posten) vorig jaar met 10,1% stegen ten opzichte van 2019. Dit is enerzijds het gevolg van de omzettoename. Anderzijds komt dit door uitgaven voor specifieke projecten en eenmalige uitgaven in het kader van COVID-19. Wel wist de onderneming haar bankschuld verder af te bouwen.

Lees ook: TABS Holland neemt delen Woodimex Group over

(foto: PontMeyer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer