Ga naar hoofdinhoud

Technopark viert feest

Technopark in Heerenveen bestaat 30 jaar. Om dit te vieren gaan de zes medewerkers op 27 juni een middag meewerken in zes timmerfabrieken en houtskeletbouwbedrijven in Friesland.

Het team gaat aan de slag bij Timboco in Drachten, Dragt Houtkonstruktie, VAKO Kozijntechniek, Kramer’s Houtconstructies, Timmerfabriek Houkesloot en Houkesloot Toelevering.

De Technopark-delegatie bestaat uit drie arbeidsbemiddelaars, een directeur, een boekhouder en een leermeester. Met hun ludieke actie willen zij jongens uit de fabrieken helpen en ondersteunen, toekomstige schoolverlaters en zij-instromers nog beter kunnen vertellen wat het werk precies inhoudt en bovendien zelf gewoon eens ervaren hoe het is.

In 1989 is Technopark opgericht door het Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Timmerindustrie Friesland, voor het verzorgen van aanvullende praktijkscholing voor BBL-leerlingen (leren en werken). Al snel werd de dienstverlening uitgebreid met uitzenden, loopbaanbegeleiding, P&O-advies en -ondersteuning, het geven van bijscholing en cursussen en het verzorgen van omscholingstrajecten.

Nu, 30 jaar later, is Technopark nog steeds hét opleidingsbedrijf voor de timmerindustrie, houtskeletbouw en houthandel in Noord-Nederland. Dankzij de eigen opleidingswerkplaats, de ruime ervaring van de leermeester, kennis van de arbeidsbemiddelaars en het grote netwerk zorgt Technopark voor instroom met kwaliteit in de branche en mogelijkheden om door te groeien en te ontwikkelen.

Het team zet zich in voor ruim honderd medewerkers en zo’n veertig bedrijven in Noord-Nederland.

2 reacties op “Technopark viert feest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer