Ga naar hoofdinhoud

Tektalan A2 SmartTec houtwol combiplaat

Tektalan A2 SmartTec houtwol combiplaat van Heraklith

Met de Tektalan A2 SmartTec biedt Heraklith een houtwolcementplaat die gecombineerd is met steenwol. Hiermee ontstaat een lichtere isolatieplaat die bovendien uitstekende brandwerende eigenschappen heeft. De brandklasse betreft A2. Hierbij ontstaat verder geen druppelvorming en een geringe rookontwikkeling bi brand.

Eigenschappen

De houtwolplaat is vervaardigd van PEFC gecertificeerd hout waarbij de vezels een breedte hebben van 2,0 mm. Standaard worden de platen in de fabriek gespoten in de natuurtint RAL 1015 en rondom afgewerkt met facet.

Kenmerkend zijn tevens de goede thermische en akoestische isolatie. Dit betekent dat met deze panelen in één keer zowel een goede isolatie als een esthetische afwerking te bereiken.

Bevestiging

De combiplaten zijn op twee manieren te monteren. Voor de snelle, standaard montage tegen beton is gebruik te maken van twee bevestigers. Voor de brandwerende uitvoering geldt een aantal van vijf bevestigers.

Ook in het eerste geval is echter een maximale brandwerendheid behaald. . Internationale brandtesten tonen aan dat massief betonnen vloeren bekleed met Tektalan A2 SmartTec panelen, 180 minuten brandwerendheid kunnen bieden. De panelen moeten dan wel verwerkt zijn conform Classificatierapport nr. 20859/ 20860 volgens Europese norm EN 1365-2 / EN 13501-2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer