Ga naar hoofdinhoud

Textiel van dennennaalden

Forest Wool is één van de zes finalisten die kans maken op de ASN Bank Wereldprijs voor duurzame start-ups. Het bedrijf maakt textiel van dennennaalden.

Met haar onderneming Forest Wool verandert materiaalontwerpster Tamara Orjola dennennaalden – afvalmateriaal afkomstig uit de houtindustrie – in vezels voor de textielproductie. Omdat er geen landbouwgrond en water nodig zijn voor de productie van haar Forest Wool, vormt het een duurzaam alternatief voor katoen.

Prijzenpot

Meer dan 135 startende ondernemers met een duurzaam idee voor een betere wereld schreven zich afgelopen september in voor de Nederlandse competitie voor duurzame start-ups. Met deze dertiende editie van de ASN Bank Wereldprijs wil de bank hen helpen om te groeien.

De ondernemers maakten tijdens het traject een businessplan, kregen verschillende trainingen en werden persoonlijk gecoacht. Een vakjury kiest op 11 november de drie winnaars. Zij delen een prijzenpot van € 50.000. Daarnaast maken de zes finalisten kans op de publieksprijs van € 5.000.

Lees ook: Textiel van hout voor Ikea en H&M

Eén reactie op “Textiel van dennennaalden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer