Ga naar hoofdinhoud

Thatchers kiest voor PEFC-gecertificeerd karton

Nieuwe gecertificeerde kartonnen verpakking voor cider blikjes

Cider producent Thatchers heeft het plastic voor het verpakken van haar ciderblikjes vervangen door PEFC-gecertificeerd karton. Hiermee bespaart het bedrijf tonnen plastic. Het karton wordt gebruikt voor het verpakken van vier of tien blikjes cider.

Vanwege zijn betrokkenheid met het milieu, introduceerde Thatchers vijf jaar geleden een nieuwe kartonnen verpakking voor de best verkopende ciders. Sindsdien is rond de 100 ton plastic bespaard. Daarnaast is het bedrijf er in geslaagd de plastic ringen uit te bannen. Dit leverde de afgelopen twaalf maanden een besparing op van rond de 20 miljoen plastic ringen . Plastic dat anders mogelijk schade aan het milieu had kunnen veroorzaken.

Samenwerking

Om steeds verder te verbeteren, werkt Thatchers samen met de verpakkingsleverancier Westrock. “Samenwerken met Westrock in het kader van PEFC-gecertificeerde verpakkingen, is een belangrijk onderdeel van onze duurzaamheidsvisie”, zegt Gary Delafield, Supply Chain Director van Thatchers. “We zijn altijd actief op zoek om het juiste te doen ten aanzien van onze ciderproductie en verpakkingen. De PEFC-certificering verzekert onze retail klanten en gebruikers dat de oorsprong van ons karton duurzaam is gedurende de gehele toeleveringsketen.”

“We waren één van de eerste Britse cider producenten die de plastic ringen vervingen door recyclebare kartonnen verpakkingen. En nu kunnen we ook nog een PEFC-certificaat tonen”, vervolgt hij.

Duurzaamheid

Thatchers erkent de rol die bossen spelen in de bescherming van de leefomgeving en het temperen van de klimaatverandering. Zeker omdat het bedrijf zelf ook afhankelijk is van de bomen waaraan de appels groeien die nodig zijn om cider te maken. Het bedrijf heeft meer dan 200 ha eigen boomgaard.

Westrock produceert de verpakking in zijn eigen fabriek die zich op een afstand van slechts 32 km van de cidermolen bevindt. Hiermee blijft het aantal transportkilometers beperkt. Andere duurzaamheidsmaatregelen zijn te vinden in de lichtere blikjes die jaarlijks 70 ton aluminium besparen en de glazen flessen waarin tot 77 procent gerecycled glas is verwerkt. Op het dak van het nieuwe magazijn liggen pv-panelen waarmee in 2020 75.000 kg CO2 werd bespaard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer