Ga naar hoofdinhoud

Theuma koopt concurrenten

De Belgische deurenfabrikant Theuma neemt sectorgenoten Anywaydoors en Portapivot over van ondernemer Rudi Dries. De drie bedrijven zijn samen goed voor een jaaromzet van 60 miljoen euro.

Het in Bekkevoort (B) gevestigde Theuma maakt binnendeuren en deurkozijnen van onder meer hout. Daarnaast is er een vestiging in Nijkerk, die staal verwerkt. De onderneming is de grootste deurenproducent van België en in Nederland de nummer twee op de markt.

Met de acquisitie van Anywaydoors beschikt Theuma nu over een producent van pivoterende deuren, ook taatsdeuren genoemd. Sterke scharnieren zijn in het deurvlak zelf geïntegreerd. Pivotdeuren draaien om hun eigen verticale as omdat de draaipunten zich aan de boven- en onderkant van de deur bevinden, met name in het plafond en de vloer. Anywaydoors’ zusterbedrijf Portapivot verkoopt online ‘room dividers’ (schermen, meubelstukken) en scharnieren aan professionele klanten.

Theuma werd in maart 2019 door Eugeen Theunis verkocht aan investeringsfonds M80 en het management. Er werken nu ongeveer 280 mensen.

Lees ook: Miljoeneninvestering in Theuma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer