Ga naar hoofdinhoud

Tijdelijk magazijn en kantoor voor MOSO

Het door brand getroffen MOSO International heeft weer een eigen kantoorruimte. Eerder deze maand werd het magazijn van de bamboespecialist al elders ondergebracht en maakten kantoormedewerkers gebruik van flexplekken van Rabobank Zwaagdijk.

Op 21 februari ontstond door onbekende oorzaak brand in het magazijn van MOSO in Zwaag. Het hoofdkantoor en het magazijn gingen daarbij verloren, maar de continuïteit is volgens het bedrijf niet in gevaar geweest.

Begrip en geduld

Het magazijn op de nieuwe tijdelijke locatie in Venhuizen is inmiddels in bedrijf: bamboeproducten worden hier opgeslagen en geleverd aan klanten. Intussen zijn partnerproducenten van MOSO in hun Chinese fabrieken aan de slag om zo snel mogelijk de voorraad weer op peil te brengen.

MOSO-medewerker José de Ruijter-Luken: “Het is lastig te zeggen wanneer wij alle producten weer op voorraad hebben. Sommige klanten hebben nauwelijks iets gemerkt van de brand, doordat hun producten nog onderweg waren naar ons magazijn. Andere klanten hebben hun producten nog niet ontvangen, omdat de productie en het transport enkele maanden in beslag nemen. Per order wordt met onze klant besproken wat de beste oplossing is. Dit verloopt over het algemeen erg goed en gelukkig is er veel begrip en geduld.”

Herbouw

De kantoorafdelingen zijn inmiddels verhuisd naar het kantoor van IT-specialist Art-of-Automation in Hoorn. De werkzaamheden worden hier uitgevoerd totdat het hoofdkantoor in Zwaag is herbouwd, al werken bijna alle MOSO-medewerkers door het coronavirus nu vanuit huis. Direct na de brand bleek het een groot voordeel dat alle data in de cloud zijn opgeslagen, zodat er direct toegang was tot alle klant- en ordergegevens.

Over de bouw van het nieuwe hoofdgebouw en magazijn heeft MOSO contact met de verzekeraar en de architect. Het oude pand wordt gesloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer