Ga naar hoofdinhoud

Timmerfabriek de Jong Woudsend viert 100 jarig jubileum

In 1922 richtte Lammert de Jong Timmerfabriek de Jong Woudsend op. Tot op de dag van vandaag is het een familiebedrijf waar inmiddels de vierde generatie aan het roer staat in de persoon van Ferdi de Jong. Op donderdag 8 september is het jubileum uitbundig gevierd in aanwezigheid van 350 (ex)medewerkers, klanten, leveranciers en relaties.

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan is een jubileumkrant gemaakt, die door Ferdi de Jong werd uitgereikt aan burgemeester De Vries van de gemeente Súdwest-Fryslân. Ferdi de Jong: “Het was een indrukwekkende bijeenkomst. Ik ben heel trots op ons familiebedrijf. Samen met onze trouwe medewerkers, klanten en leveranciers hebben we in 100 jaar een prachtige onderneming neergezet. Het is eervol dat ik Timmerfabriek de Jong de volgende 100 jaar mag inleiden.”

Automatisering

Eén van de meest opvallende ontwikkelingen in de afgelopen jaar zijn de investeringen die zijn gedaan in automatisering, digitalisering en robotisering.

Het productieproces is inmiddels volledig gedigitaliseerd op basis van de Automated Cloud Software van Cloudomotion. Dit is een zelflerend systeem dat de workflow en het projectverloop inzichtelijk en toegankelijk maakt. Hiermee verkleint het bedrijf de kans op fouten en verkort de doorlooptijd. Ook kom het de leverbetrouwbaarheid ten goede én biedt het de mogelijkheid om de informatievoorziening rondom de afgeleverde producten te optimaliseren. Zo is op elk product een unieke chip aangebracht die eenvoudig is uit te lezen met onder meer een smartphone.

Machinepark

Tot het huidige machinepark behoren op dit moment onder meer twee verticale freesportalen en een 5-assige robotkop, een Gluemaster 2.0 voor het automatisch inlijmen van kopse verbindingen en een spuitrobot en spuitcabine. De 30 meter lange afmontagelijn omvat twee kanteltafels voor het heffen en zakken van kozijnen bij het afmonteren om tillen te voorkomen.

Tot slot beschikt het bedrijf over een apart machinepark – de oude Machinale – waar een groot aantal traditionele houtbewerkingsmachines staan. Hier worden specials gemaakt en bijzonder timmerwerk. Een afdeling waarmee het moderne bedrijf de oude ambacht in stand houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer