Ga naar hoofdinhoud

Timmerfabrikanten publiceren Infobladen over houtbouw

De Nederlandse Branchevereniging van Timmerfabrikanten (NBvT) heeft recent twaalf Infobladen gepubliceerd over houtbouw. Deze online en gratis kennisdocumenten gaan objectief in op diverse aspecten van bouwen met hout. De bedoeling van de Infobladen is om de kennis over houtbouw te vergroten en te verdiepen.

De productie en publicatie van de Infobladen is een initiatief van de sectie Houtbouwsystemen van de NBvT. Bij deze onderafdeling zijn fabrikanten aangesloten die zich op de bouw van prefab woningen of gebouwdelen toeleggen. Het idee is dat door kennis te delen over houtbouw de belangstelling voor deze duurzame, lichte en snelle bouwmethode verder zal toenemen en vooroordelen afnemen.

De Infobladen behandelen technische onderwerpen zoals: brandveiligheid, thermische isolatie, vocht, geluidsisolatie en Kwaliteitsbewaking en KOMO-certificatie. Andere Infobladen gaan in op kostenaspecten, duurzaamheid en comfort. Ook de verschillende bouwwijzen en de ontwerpmogelijkheden met houtbouwsystemen worden uitgebreid toegelicht.

De documenten zijn te vinden op www.houtbouwsystemen.nl/kennisdeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer