Ga naar hoofdinhoud

Tomorrow’s Timber Talk: Bouwen met hout heeft de toekomst

Bouwen met hout heeft de toekomst

PEFC nodigt iedereen die bij hout is betrokken uit voor de Tomorrow’s Timber Talk op 28 oktober vanaf 20.00 uur in de Gasfabriek Deventer. Tijdens deze kennissessie kunnen deelnemers kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hout als innovatief én duurzaam bouwmateriaal voor woning- en utiliteitsbouw. De avond wordt aangeboden door Architectuurcentrum Rondeel, MKB Deventer en PEFC Nederland.

De sprekers op 28 oktober zijn Dr. ir. Pablo van der Lugt (Green Matters/TU Delft) en Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie/de Bouwcampus). Zij zijn de schrijvers van het boek ‘Tomorrow’s Timber’. Dit boek gaat over de vele toepassingsmogelijkheden van het duurzame bouwmateriaal hout. Vooral op het gebied van ‘Mass Engineered Timber’ waarmee hout een serieuze vervanger is voor beton en staal.

Aan de hand van aansprekende voorbeelden vertellen beide sprekers over de vele mogelijkheden die er zijn om meer hout te gebruiken, zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw. Daarnaast laten zij zien hoe duurzaam het gebruik van hout is, mits het afkomstig is uit duurzaam beheerd, gecertificeerd bos. De toepassingsmogelijkheden van hout in de bouwindustrie lijken schier oneindig en nog altijd volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op.

Aanmelden

Kijk voor meer informatie, het programma en aanmelden op www.rondeeldeventer.nl. Deelnemers ontvangen een Woody Bag met daarin o.a. de PEFC-editie van het Tomorrow’s Timber boek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer