Ga naar hoofdinhoud

Topprijzen op online rondhoutveiling

De Bosgroepen kijken terug op een geslaagde Nederlandse Rondhoutveiling die voor het eerst online verliep. De gemiddelde prijzen lagen een stuk hoger dan voorgaande jaren, toen bieders in één ruimte samen kwamen. Vooral kavels met eiken- en iepenhout gingen voor flinke bedragen weg. Uitschieter was zwart notenhout. De nieuwe eigenaar betaalde hiervoor 2.600 euro per kuub.

Het online veilen, onder leiding van veilingmeester Alexander Pechtold, trok meer dan honderd bieders. Eén van de kavels iepenstammen bracht 1.600 euro per m³ op, terwijl het hoogste bod op deze boomsoort vorig jaar nog 925 euro per kuub was. Het recordbedrag van vorig jaar werd daarmee opnieuw gebroken. Een gewilde inlandse eik ging voor 750 euro per kuub van de hand. Daarnaast bood een gegadigde 1.300 euro per m³ voor een kavel taxus.

Kavel 237 met zwart noten leverde het hoogste bedrag op. Daarmee geeft de koper een goede eindbestemming aan een oude boom, die de droogte van de afgelopen jaren niet had overleefd.

De gemiddelde prijs voor het hout lag dit jaar op 271,45 euro. Dat is 74,88 euro hoger dan vorig jaar. Slechts één van de 367 kavels bleef onverkocht. Klik hier voor een overzicht van de gemiddelde prijzen per kubieke meter.

Lees ook: Bieden vanuit huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer