Ga naar hoofdinhoud

Torenontwerp geïnspireerd door Marilyn Monroe en mahoniebomen

In het pas onthulde ontwerp voor de nieuw te bouwen ‘Sky Trees’ wolkenkrabbers in Los Angeles zijn twee markante inspiratiebronnen gebruikt. De hoge torens zijn geïnspireerd door de huizenhoge mahoniebomen en door het opfladderende rokje van Marilyn Monroe.

Het Australische architectenbureau Koichi Takada Architects onthulde een ontwerp voor twee torens, die onderaan gespreide houten accenten bevatten die doen denken aan de beroemde foto van Marilyn Monroe en haar opwaaiende rokje.

Natuurlijke elementen

In het ontwerp zijn een aantal accenten uit de natuur opgenomen. Zo is er aan de buitenkant van het ontwerp begroeiing tussen de houten latten te zien. Dit onderdeel noemt de architect een ‘ademende muur’.

Met de muur wil het architectenbureau een statement maken voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. ‘Onze visie is om deze torens het gezondste plekje te maken waar je in Los Angeles kunt wonen’, aldus een woordvoerder van Koichi Takada.

Bovenop de twee voorgestelde torens komen twee schuine daken die ook gevuld gaan worden met tuinen en terrassen.

Faciliteiten

Als dit ontwerp wordt gebouwd ontstaat er een gebouw met een totaaloppervlak van 52.397 vierkante meter met zo’n 528 appartementen en een gedeelte dat als winkelruimte kan worden ingezet.

In het voorstel staan ook een dakzwembad, fitnessruimtes en een gedeelde groene ruimte gepland.

Koichi Takada Architects wil met het project ‘hoge gebouwen vermenselijken’ en voorbijgangers naar binnen bewegen. Het gebouw moet zo echt onderdeel worden van de gemeenschap en niet slechts de zoveelste kolos, compleet afgesneden van de omgeving.

(Ontwerpen: Koichi Takada Architects)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer