Ga naar hoofdinhoud

Training: Opzetten ISO 26000 zelfverklaring

ISO 26000 helpt organisaties een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling

NEN schrijft: ‘ISO 26000 is bedoeld om organisaties te helpen een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling: MVO. Deze internationale norm raadt organisaties bijvoorbeeld aan rekening te houden met diversiteit in maatschappij. Maar ook met milieu, wetgeving, politiek en organisatie en met verschillen in economische omstandigheden. De toepassing behoort in overeenstemming te zijn met internationale gedragsnormen.

ISO 26000 is een richtlijn en geen eisenstellend document en daarom niet geschikt en ook niet bedoeld voor certificatie. Hij is gemaakt voor organisaties die ondersteuning willen bij het in de praktijk brengen van MVO. Dit vanuit de wens hun steentje bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Organisaties kunnen met een zelfverklaring aantonen dat zij de principes en richtlijnen in ISO 26000 toepassen.’

Opzetten zelfverklaring

Speciaal voor bedrijven die zo’n zelfverklaring willen opzetten, organiseert ISSO een cursus. Hierin leren bedrijven hoe zij, vanuit hun eigen bedrijfsfocus, gestructureerd tot een goed duurzaamheidsbeleid kunnen komen. Tevens hoe zij dit kunnen borgen binnen de bestaande bedrijfsvoering en hoe MVO is in te zetten als kans.

Deelnemers aan de training werken in vier sessies, samen met MVO-deskundigen, stap voor stap aan een solide basis voor de zelfverklaring met Transparantie trede 1.

Vier dagdelen

De training bestaat uit vier dagdelen waarvan twee fysiek in Amsterdam en twee online. Het gaat om de ochtenden van 2, 9, 16 en 23 november.

Hij is bedoeld voor kwaliteitsmanagers, bestuurders en HR-medewerkers werkzaam binnen het MKB. Daarnaast voor iedereen die binnen een organisatie die het onderwerp MVO in zijn/haar takenpakket heeft of gaat krijgen. Er kunnen maximaal tien mensen deelnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer