Ga naar hoofdinhoud

Transavia krijgt eigen bos vlakbij Polderbaan Schiphol

Op Luchtvaartnieuws was onlangs te lezen dat Transavia een eigen bos krijgt in de Heerlemmermeer. De website vermeldt: ‘In het recreatiegebied De Groene Carré zijn de eerste van in totaal vijfduizend bomen geplant. Het initiatief werd bedacht door twee Transavia-piloten (Bas van Veldhuizen en Esther Kruyswijk), en uitgewerkt met de gemeente Haarlemmermeer en gebiedsbeheerder Recreatieschap Spaarnwoude.’

Toen de plannen voor het bos eenmaal geboren waren, is een actie op touw gezet waarbij medewerkers één of meerdere bomen kunnen kopen. Uiteindelijk gaat het om lijsterbes, zomereik, Gelderse Roos en zwarte els.

Om als organisatie ook haar steentje bij te dragen, verdubbelt Transavid het aantal verkochte bomen. CFO Dirk Neelis meent: “Onze steun voor het bos staat symbool voor het samen werken aan een groenere toekomst, want daar willen we naartoe. Ook Transavia heeft zich gecommitteerd om de CO2-uitstoot flink te reduceren, dat doen we onder andere met nieuwe vliegtuigen en door te werken met meer duurzame brandstof. Het Transavia-bos is een prachtig initiatief vanuit onze medewerkers om onze duurzaamheidsambities kracht bij te zetten.”

Ecologische verbinding

De Groene Carré bevindt zich in de directe nabijheid van de Polderbaan en maakt onderdeel uit van Spaarnwoude Park. Hij fungeert als een belangrijke ecologische verbinding tussen verschillende recreatiegebieden in de Haarlemmermeer en is populair onder fietsers, wandelaars en vliegtuigspotters.

Mariette Sedee, bestuurslid Recreatieschap Spaarnwoude en wethouder bij de gemeente Haarlemmeer prijst de afwisseling in het gebied die hiermee ontstaat: “De bomen leveren een belangrijke bijdrage aan de sfeer van het gebied, een schonere lucht en een gezondere leefomgeving. De afwisseling maakt de wandeling of fietstocht nog leuker.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer