Ga naar hoofdinhoud

Trappenfabriek draait weer

Een trappenfabriek in Marum, die door de verhuurder op slot was gegooid, kan weer draaien. De partijen zijn het met elkaar eens geworden over de achterstallige huur. De fabriek had een achterstand van 50.000 euro.

De verhuurder, ROHA, stapte onlangs naar de rechter om de fabriek te laten ontruimen. Zonder de uitspraak af te wachten werden de hekken diezelfde dag nog op slot gedraaid, zo meldt 112Marum. Dit tot grote ergernis van de eigenaar van de trappenfabriek. Die reed diezelfde avond bijna een beveiliger van de sokken. Ook stapte hij zelf naar de rechter, met als inzet de hekken weer open te gooien. Door de stillegging van de fabriek aan de Kruisweg dreigde twintig man personeel op straat komen te staan.
De partijen betwistten de hoogte van de huur. De trappenfabriek was in maart failliet gegaan en maakte een doorstart. Omdat geschikte panden niet voor het oprapen lagen, zag de ondernemer zich genoodzaakt met dezelfde verhuurmaatschappij in zee te gaan. Met tegenzin. Volgens de ondernemer was de huurprijs te hoog omdat de staat van de fabriek nogal te wensen over liet. Hierover zijn de partijen het nu eens geworden. Er is een bedrag vastgesteld waardoor de trappenfabriek tot en met december in Marum kan blijven. Daarna verhuist het bedrijf naar een nieuw pand in Grootegast. (bron: 112Marum)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer