Ga naar hoofdinhoud

Trends in tuinhout

De zon komt weer wat vaker tevoorschijn en de caravan wordt uit de winterstalling gehaald. Het zijn tekenen dat het tuinhoutseizoen voor de deur staat. Wat zijn de trends voor 2020?

Houten buitenverblijven: de laatste jaren verschijnen er steeds meer van, telkens weer mooier en groter. Het zijn geen tuinhuisjes van 2 bij 3 meter meer. De paviljoens worden exclusiever, groter en vaak gebruikt voor bijeenkomsten of als gastverblijven.

Douglas: deze houtsoort blijft populair in tuintoepassingen. Afgezien van onbehandeld douglas, kan het hout worden gecoat in bijvoorbeeld wit, zwart of grijs.

Terrasdelen: bij composietmaterialen zie je een grote innovatie en een enorme kleurenkeuze. Bij hout vervangen – met clipsystemen gemonteerde – vlakke delen steeds meer de standaard gegroefde delen. De trend naar moderne, trendy profielen zet duidelijk door. De belangrijkste houtsoort is bangkirai.

Tuinschermen: (hard)hout en composiet. Ook hier biedt composiet een keur aan kleurmogelijkheden en worden houten delen de laatste jaren moderner, vlak en glad. Favoriete kleuren zijn grijs en bruin.

Het volledige artikel is te lezen in Houtwereld nr. 3 (6 maart 2020). Klik HIER voor de digitale editie (gratis voor abonnees op het vakblad). Geïnteresseerd? Vraag HIER een (proef)abonnement, een digitaal abonnement of een gratis proefnummer aan.

(Foto: Trendhout)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer