Ga naar hoofdinhoud

Trends @Ligna

De vakbeurs Ligna brengt van 27 tot en met 31 mei standhouders vanuit meer dan vijftig landen samen in het beursgebouw van Hannover. Daar tonen zij hun nieuwste machines, middelen, systemen, toepassingen en concepten voor alle takken van sport in de bosbouw- en houtindustrie.

De Ligna bundelt het nieuws van meer dan 1.500 exposanten, verspreid over 130.000 vierkante meter. In Hannover is er vijf dagen lang van alles te zien en te beleven op het gebied van houtbewerking en -verwerking, digitalisering en automatisering. Want de Ligna is de grootste beurs in zijn soort ter wereld.

Vergapen aan Industrie 4.0

Beloofd worden innovaties in de bosbouwtechnologie, de fabricage van meubels, ramen, deuren en kozijnen, kantenbewerking, voor de vloeren-, wanden- en gevelproductie, CNC-bewerking, gereedschapssystemen en oppervlaktebehandelingen. Er zijn onnoemelijk veel live demonstraties, ook van geheel werkende kozijnen- en meubelproductielijnen.

Het vakpubliek kan zich vergapen aan platforms voor The Internet of Things (IoT), Industrie 4.0-technologie, slimme CNC-boor/freesaggregaten, 360 graden productiecontrolesystemen, machine-integraties en nog veel meer.

Goedkoper

Fabrikanten voldoen massaal aan de behoefte vanuit de markt aan technologie voor het maken van unieke, individuele werkstukken. Opvallend is dat dergelijke machines en systemen steeds goedkoper worden – en daarmee bereikbaar voor het midden- en kleinbedrijf.

Uitgebreide informatie over de Ligna leest u in Houtwereld nr. 9 (verschijning 10 mei).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer