Ga naar hoofdinhoud

Tuinseizoen loopt gewoon door

Na een druk en succesvol jaar, is voor aanbieders van tuinhout het nieuwe seizoen begonnen. Tussentijds op adem komen was er ditmaal niet bij. Importeurs en handelaren zijn optimistisch. Ook over toepassingen in de grond-, weg- en waterbouw. Want daar heeft hout een deel van de markt terugveroverd.

Paul Reef (RTT Houtimport in Goor) verwacht dat 2021 een goed jaar wordt. “Voor degene die hout heeft”, voegt hij eraan toe. Want gezien de grote vraag is het voor veel bedrijven sappelen aan de aanvoerkant. Reef voert azobé in vanuit West-Afrika. Voor leveringsproblemen is hij niet bang.

Novum Timber in Gramsbergen verkoopt tuin- en GWW-hout. “Aan de hand van de aanvragen verwacht ik dat we de piek van vorig jaar kunnen vasthouden”, zegt Dick van Leeuwen. Om de voorraad in 2021 op peil te kunnen houden, stuurt Novum Timber bijna dagelijks bij. Bijvoorbeeld met de inkoop van ipé en andere Braziliaanse houtsoorten.

Oververhit

Voor Outdoor Life Group in Gouderak bleek 2020 bizar druk. Paul Gijsberts: “De forse mondiale vraag naar Europees naaldhout oversteeg het aanbod. Daardoor ontstonden er oververhitte situaties.” Het bedrijf investeerde daarom in orderpick-straten en een systeem voor warehousemanagement. Ook zijn extra voorraden aangelegd op meerdere locaties.

Het populaire douglas wordt steeds krapper. Kees van den Belt van Douglas-hout.nl in Ede: “Bepaalde maten zijn moeilijk beschikbaar.” Sinds kort heeft de onderneming er een tweede opslagruimte bij. De machinale wordt dit jaar uitgebreid met een productielijn voor douglas deuren.

Klik hier voor de complete online editie van Houtwereld nr. 3 van 5 maart 2021(gratis voor abonnees op het vakblad). Nog geen abonnee? Klik hier voor een abonnement of proefnummer.

Lees ook: Kleurgebruik stuwt vraag op

(foto: Outdoor Life Group)

2 reacties op “Tuinseizoen loopt gewoon door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer