Ga naar hoofdinhoud

Twee ‘houthelden’ genomineerd voor Creative Heroes Award

Architecten Daan Bruggink en Pieter Weijnen zijn genomineerd voor de Creative Heroes Award. Deze nieuwe tweejaarlijkse prijs zet vooral de mensen achter een bijzonder project of samenwerking in de schijnwerpers.

Daan Bruggink en Pieter Weijnen zijn twee van de zestig genomineerden voor een Creative Heroes Award en bekenden in de houtarchitectuur.

Bruggink is architect en oprichter van ORGA architect. Hij ontwerpt moderne ecologische architectuur. Hij werkt vanuit de overtuiging dat natuurlijke biobased bouwmaterialen en hun positieve effecten op de leefomgeving van grote waarde zijn voor de toekomst. Weijnen bouwde zijn eigen huis, viel van de steiger en kon zijn werk als architect niet voortzetten. In Japan onderzocht hij de Shou Sugi Ban-techniek, via branden hout verduurzamen, en startte in Nederland Zwarthout. Bruggink is genomineerd in de categorie Architectuur en Weijnen in de categorie Interieur.

Twaalf winnaars
Uit de zestig genomineerden kiest de vakjury straks twaalf winnaars. Die worden op 29 juni bekendgemaakt. Er zijn drie hoofdcategorieën bij deze prijs: Architectuur, Interieur en Product. De jury kent prijzen toe voor beste creatief, beste organisatie en beste samenwerking. Daarnaast is er een categorie Next Generation waar ook drie prijzen zijn te behalen. De award is vooral bedoeld als erkenning en stimulans, daarom is er geen geldbedrag aan verbonden.

Bekende en onbekende kanshebbers
Onder de genomineerden zijn bekende namen, maar ook veel verrassende, verfrissende en soms zelfs onbekende kanshebbers, zeggen de initiatiefnemers Jeroen van Oostveen en Guus van Maarschalkerweerd in een persbericht. ‘Het zijn niet alleen bevlogen opdrachtgevers die een maatschappelijk probleem oplossen, maar ook een anders onzichtbaar gebleven team dat een opmerkelijk proces in gang zet, een visionaire architect die de biobased economie aanjaagt tot een jong talent dat een slim digitaal concept op zijn naam heeft staan.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer